Welke sprookjes zijn er in de Efteling

Welke sprookjes zijn er in de Efteling? Bekijk ze allemaal!

Welke sprookjes zijn er in de EftelingWelke sprookjes zijn er in de Efteling? We kennen allemaal de Efteling wel, en we weten ook dat de Efteling een sprookjesbos heeft en heel veel sprookjesachtige attracties. Maar welke sprookjes heeft de Efteling allemaal.

Laten we beginnen met het sprookjesbos deze heeft inmiddels 30 verschillende sprookjes. Lees hieronder verder.

Welke sprookjes zijn er in de Efteling?

De Efteling is het grootste en meest bezochte pretpark van ons land. Het park heeft ruim 60 attracties, dit is inclusief alle sprookjes.

Klik hier voor de goedkoopste kaartjes voor een leuk en sprookjesachtige dag in de Efteling.

Het Sprookjesbos.

Welke sprookjes zijn er in de EftelingHet Sprookjesbos is één van de oudste attractie van de Efteling, sterker nog de Efteling werd officieel op 31 mei 1952 geopend met het sprookjesbos. Binnen een tijdsbestek van 2 jaar werden er 10 sprookjes in het park gemaakt: Het kasteel van Doornroosje, het kabouterdorp, de bekende langnek, de sprekende papegaai, Kleine boodschap, de chinese nachtegaal, de grot van Sneeuwwitje, de put van vrouw holle, de kikkerkoning en de magische klok.

Later werden hier nog veel meer sprookjes gerealiseerd. Inmiddels met de net de geopende 6 zwanen heeft het sprookjesbos nu 30 sprookjes. Hieronder een mooi overzicht van alle sprookjes in het Sprookjesbos.

 1. Doornroosje
 2. Het kabouterdorp
 3. De zes dienaren (waaronder Langnek )
 4. Roodkapje
 5. Pinokkio
 6. De rode schoentjes
 7. De trollenkoning
 8. Het Stoute Prinsesje (Sprekende Papegaai)
 9. Raponsje
 10. De kleine zeemeermin
 11. Draak Lichtgeraakt
 12. De wolf en de zeven geitjes
 13. Hans en Grietje
 14. Vrouw Holle
 15. Kleine Boodschap
 16. Tafeltje dek je, ezeltje strek je en knuppel uit de zak
 17. Sneeuwwitje
 18. De Zes Zwanen
 19. Assepoester
 20. Het bruidskleed van Genoveva
 21. De kikkerkoning
 22. De magische klok
 23. De Indische Waterlelies
 24. Klein Duimpje
 25. Repelsteeltje
 26. Het meisje met de zwavelstokjes
 27. De nieuwe kleren van de keizer
 28. Sprookjesboom
 29. De Vliegende Fakir
 30. De Chinese nachtegaal

Lees hier alle sprookjes van het Sprookjesbos of beleef ze zelf in de Efteling.

Het sprookjesbos is in totaal 6 hectare groot, je wandelt door de sprookjesboeken van de gebroeders Grimm, Hans Christian Andersen en Charles Perrault. Niet alleen leuk voor de kinderen maar ook voor oudere een waar sprookje.

Dan hebben we niet alleen het sprookjesbos wat bestaat uit verschillende mooie sprookjes maar je hebt ook verschillende sprookjes attracties zoals het populaire droomvlucht. Lees hieronder meer.

Sprookje Droomvlucht.

droomvluchtDroomvlucht is een fantastische hangende dark-ride die zes minuten duurt. Als bezoeker zweef je in gondels door een echte droomwereld. De Droom begint bij het kastelenrijk waar je in het donker kastelen die met licht in de ramen op de rotspunten staan, ook zie je hier watervallen en Nevel eromheen.

Na dit gedeelte kom je terecht in het wonderwoud waar je onder andere elfjes, bosgeesten, pratende bomen, een eenhoorn of een betoverende Fee ziet.

Dan kom je terecht in de Elfentuin, hier zie je Oberon de koning van de Elfen vanuit zijn troon naar de bezoekers zwaaien. (zie foto) Op de achtergrond zie je een kasteel. De Elfjes maken hier plezier in het water, zingen ze in bomen, vliegen ze in het rond en verzorgen ze de dieren.

Via een sterrentunnel kom je in de ruimte met planeten die heel ver hiervandaan zijn. Ook zweven hier verschillende kastelen, de hemelburchten die rijkelijk versierd en verlicht zijn.

Na deze reis kom je weer terug op de aarde, je komt namelijk in Zompenwoud. Dit is het woud waar de blubbertrollen wonen. De gondels van de attractie gaan ook iets sneller want je gaat vanaf 13 meter hoogte in een spiraal om de bomen heen naar beneden.

Dan als laatste kom je in het Droommoeras war de trollen met de elfjes spelen en er ook konijnen spelen. Bij dit gedeelte wordt je dus weer wakker.

Echt een droom die droomvlucht, en ook nog het populairste attractie van de Efteling.

Wil jij graag Droomvlucht in het echt bezoeken, klik dan hier voor de goedkoopste Efteling tickets. 

Bekijk hieronder de video van Droomvlucht.

Dit is natuurlijk niet de enige sprookjesachtige attractie in de Efteling, je hebt er natuurlijk nog meer. Zoals bijvoorbeeld het meest nieuwe Symbolica.

Symbolica.

Symbolica is een spoorloze dark-ride die ontzettend populair is bij de bezoekers. De attractie is gebaseerd op de verhalen van het park mascotte pardoes. Deze attractie werd geopend op 1 juli 2017 en heeft in totaal 35 miljoen euro gekost.

Deze spectaculaire attractie staat midden in het park op de pardoes promenade in het thema gebied fantasierijk.

Een betoverend paleis waar je fantasie echt tot leven komt. Dwaal af in de geheime gangen en magische vertrekken. Het leuke van deze attractie is dat je kan kiezen uit drie verschillende routes.

De muziektour

Schattentour:

Heldentour:

Al met al een super attractie om niet over te slaan in de Efteling, het verhaal is niet gebaseerd op een sprookje maar het komt toch aardig in de buurt.

Nog meer sprookjes.

De echte sprookjes van de Efteling staan natuurlijk in het sprookjesbos maar er zijn nog meer verhalen in de Efteling hieronder een klein overzicht van attracties met sprookjesachtige verhalen.

volk van laaf Efteling sprookjeVolk van Laaf. 

Je hebt ook nog het volk van Laaf, dit kent ook iedereen wel die een keer in de Efteling is geweest. Een apart dorp met bijzondere Efteling bewoners. Het volk van Laaf zijn al jaren bewoners van de Efteling en leven gewoon hun leven, ze gaan naar school, maken muziek en bakken brood. Wandelen in dit speciale dorp is een waar sprookje.  Je kan hier ook op de monorail in een slak de bewoners van het land van Laaf vanuit een ander perspectief bekijken.

Fata Morgana. 

Dan hebben we nog de Fata morgana een super populaire attractie met ook een eigen verhaal. In een bootje ga je door een Oosters paleis. Hier zie je een sultan omringt met vrouwen en pracht en praal. Maar ook gevangenissen met criminelen en ratten. Je gaat door verschillende door wijken vol armoede maar ook rijkdom. Een grote reus beschermt alle edelstenen, zilveren kandelaren en goudstukken. Beleef de Fata morgana zelf in de Efteling of bekijk de onderstaande video.

Tot slot.

Het hele park van de Efteling is een waar sprookje met verschillende mooie verhalen. Natuurlijk zijn er nog meer van deze attractie die allemaal een apart verhaal hebben. Wil je alles graag bekijken dan kan je natuurlijk ook de Efteling gaan bezoeken. Of bekijk alle attracties op de website van de Efteling, hier staan de verhalen per attractie beschreven. Maar als je vraagt welke sprookjes zijn er in de Efteling dan heeft het sprookjesbos er 30.

Wil je graag sprookjesachtig overnachten bij de Efteling. Ook dit kan natuurlijk in Efteling Bosrijk of in Efteling het Loonsche land. Lees hier alles over.

Bedankt voor het lezen en wil je graag reageren op dit artikel dan kan je dit onderaan deze pagina. 

Tip: Lees ook alles over een heerlijk en sprookjesachtige overnachting in de Efteling. Echt een aanrader. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *