Hoeveel achtbanen heeft Walibi

Hoeveel achtbanen heeft Walibi? Bekijk ze allemaal!

Hoeveel achtbanen heeft WalibiHoeveel achtbanen heeft Walibi? Als je een echte daredevil bent dan wordt het hoog tijd om het park van Walibi Holland te bezoeken.

Walibi Holland heeft maar Liefst 7 achtbanen. Dus hou je van snelheid en hoogte bekijk dan de onderstaande achtbanen.

Hoeveel achtbanen heeft Walibi?

Walibi Holland heeft ruim 30 attractie waarvan 7 spectaculaire achtbanen, hieronder een mooi overzicht plus video’s van deze achtbanen.

Alle achtbanen in Walibi Holland proberen? klik dan hier voor de goedkoopste kaartjes!!

Untamed. 

De meest bekendste achtbaan is de Hybride achtbaan Untamed, dat komt omdat het pas dit jaar voor het eerst open ging. De achtbaan is maar liefst 1085 meter land en het hoogste punt is 36,5 meter. Door deze hoogte komt het op een snelheid van ruim 90 kilometer per uur. Bekijk hieronder de video.

Drako.

De kleinste achtbaan van Walibi is de Drako, deze is maar 199 meter lang en maar 6 meter hoog. De topsnelheid is 35 kilometer per uur. Niet echt iets voor daredevils maar zeker even leuk om te proberen. Daarnaast is Drako de oudste stalen achtbaan in het park.  Zie video hieronder.

De Condor.

Dit is een super leuke omgekeerde achtbaan. Hier hang je dus onder de rail in plaats van er boven op. Deze achtbaan ging voor het eerst open in 1994, het hoogste punt is 31 meter en de topsnelheid is 80 kilometer per uur. Bekijk hieronder de on-ride video.

Alle achtbanen in Walibi Holland proberen? klik dan hier voor de goedkoopste kaartjes!!

Speed of Sound.

Dit is een super leuke achtbaan. De achtbaan waarin muziek wordt gedraaid. Je gaat bij deze achtbaan eerst een klein stukje achteruit om daarna keihard afgeschoten te worden aan het einde ga je omhoog om weer keihard achteruit te gaan. Topsnelheid 76 kilometer per uur. Bekijk de video hieronder.

Alle achtbanen in Walibi Holland proberen? klik dan hier voor de goedkoopste kaartjes!!

Xpress. 

Ook weer een spectaculaire stalen achtbaan. Het hoogste punt is 25,8 meter en de top snelheid maar liefst 90 kilometer per uur. Een super leuke achtbaan waar je keihard wordt afgeschoten. Bekijk de video.

De Goliath. 

De meest spectaculaire stalen achtbaan in het park. Waarom? Omdat deze extreem hoog is en top snelheden heeft van meer dan 100 kilometer per uur. Het hoogste punt is 46,8 meter hoog en de baan is 1214 meter land. Bekijk hieronder de video.

Lost Gravity.

En als laatste de Lost Gravity stalen achtbaan. Deze achtbaan is nog niet zo oud (2016) heeft een top hoogte van 32 meter en de topsnelheid is 87 kilometer per uur. Hieronder de video.

Tot slot.

Nederland heeft ontzettend veel leuke pretparken maar als je echt van achtbanen houd zijn er maar 2 hele grote pretparken namelijk Walibi en de Efteling. De Efteling heeft in totaal 5 leuke achtbanen en als het goed is in 2020 komt daar nog één bij.  Maar hou je niet van sprookjes en wil je in een dag zoveel mogelijk in achtbanen dan raad ik je echt aan om naar Walibi te gaan.

Alle achtbanen in Walibi Holland proberen? klik dan hier voor de goedkoopste kaartjes!!

Bedankt voor het lezen, en wil je graag reageren op dit artikel dan kan dat onderaan deze pagina. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Hoeveel achtbanen heeft Walibi? Bekijk ze allemaal!”