Hoeveel achtbanen heeft de Efteling

Hoeveel achtbanen heeft de Efteling? Bekijk ze allemaal!

Hoeveel achtbanen heeft de EftelingHoeveel achtbanen heeft de Efteling? De Efteling heeft niet alleen maar sprookjesachtige attracties zoals Droomvlucht, Symbolica of het sprookjesbos. Het park heeft ook 5 spectaculaire achtbanen. Het park is dus echt voor jong en oud. Op deze pagina heb ik een overzicht gemaakt van alle achtbanen in de Efteling. Bekijk alle video’s hieronder.

Hoeveel achtbanen heeft de Efteling?

Er zijn in totaal 5 achtbanen in de Efteling en waarschijnlijk komt er 2020 nog één bij nu de bobslee is gesloopt. Hieronder een mooi overzicht van alle achtbanen in de Efteling.

Alle achtbanen in de Efteling proberen? klik dan hier voor de goedkoopste kaartjes!!

Achtbaan Efteling python

Om te beginnen natuurlijk de oudste en meest bekende Python, wie weleens bij de Efteling is geweest herkent deze achtbaan zeker. De achtbaan is vanaf 1981 al open, is op het hoogste punt 29 meter hoog en heeft een lengte van 750 meter. De topsnelheid van deze stalen achtbaan is 85 kilometer per uur. Een ritje met de Python duur 2:08 minuten. Bekijk hieronder de video van deze spectaculaire achtbaan.

Efteling Vogel rok.

De Vogel rok is een overdekte stalen achtbaan die al bestaat vanaf 1998, deze staat naar het populaire Carnaval Festival. In het donker bereik je snelheden van 65 kilometer per uur en het hoogste punt is 25 meter. Bekijk hieronder de video van deze stalen achtbaan.

Alle achtbanen in de Efteling proberen? klik dan hier voor de goedkoopste kaartjes!!

De vliegende Hollander.

Hoeveel achtbanen heeft de EftelingStap jij aan boord van dit eeuwenoude spookschip? Een spectaculaire water achtbaan open vanaf 2007, je zit eigenlijk in een klein schip die top snelheden van 70 kilometer per uur bereikt. De baan is 420 meter lang en een ritje duurt 3:43. Je hebt kans dat je nat wordt omdat de achtbaan ook nog in het water terecht komt. Zie foto. Hieronder een video van deze leuke achtbaan.

Joris en de Draak. 

Een super snelle houten race achtbaan, je raced hier tegen een andere trein die tegelijk vertrekt. Wie komt er het eerst aan bij de finish. Deze houten achtbaan is op het hoogste punt 25 meter hoog en heeft een snelheid van 75 kilometer per uur. Een super leuke achtbaan!! Bekijk de video hieronder.

Alle achtbanen in de Efteling proberen? klik dan hier voor de goedkoopste kaartjes!!

Baron 1898

En als laatste de meest spectaculaire achtbaan van de Efteling. Deze stalen duik achtbaan laat je even hangen op 37,5 meter hoogte, na enkele seconden wordt je losgelaten en duik je zo de grond in met 90 kilometer per uur. Daarna kom je snel al weer boven de grond. De rit duurt 2:15. Bekijk hieronder de spectaculaire 360 video van de Baron 1898, je kan helemaal rond kijken in deze video.

Alle achtbanen in de Efteling proberen? klik dan hier voor de goedkoopste kaartjes!!

Tot slot.

Tot zover dit artikel “Hoeveel achtbanen heeft de Efteling”. De Efteling is een super leuk park voor jong en oud en natuurlijk heeft dit pretpark nog meer spectaculaire attracties zoals de Piraña en de halve maan. (het schip)  Maar ook sprookjes zoals Droomvlucht of Symbolica. De meest bezochte attractie in de Efteling is nog steeds droomvlucht.

De Bobslee was ook een veel bezochte attractie, helaas is deze dit jaar gesloopt en komt er in 2020 een nieuwe achtbaan. (ben erg benieuwd)

Als je denkt dat je deze achtbanen en alle andere attracties niet in één dag kan bezoeken kan natuurlijk ook altijd kiezen om een weekendje te overnachten in één van de vakantie parken van de Efteling. (echt een aanrader.) Lees hier meer over. 

Bedankt voor het lezen, wil je nog meer achtbanen dan kan je ook kiezen voor Walibi Holland. Deze heeft nog meer achtbanen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Hoeveel achtbanen heeft de Efteling? Bekijk ze allemaal!”