Efteling

eftelingDe Efteling, wie kent het niet? Op deze pagina gaan we alles schrijven over dit prachtig en betoverd sprookjes pretpark.

De Efteling?

De Efteling is een attractiepark in Kaatsheuvel, Noord-Brabant en is één van de grootste pretparken in Europa. Jaarlijks bezoeken meer dan 5 miljoen mensen het park. Het sprookjespark kreeg destijds gezicht door ontwerpen die Anton Pieck maakte. Het park van nu is voorzien van meer hedendaagse attracties waaronder diverse achtbanen en een wildwaterbaan. Ook de unieke attracties als Symbolica en Droomvlucht zijn attracties die een park als de Efteling uniek maakt.

Het park heeft een oppervlakte van 72 hectare onderverdeeld in vijf rijken, met ieder een geheel eigen thema. De thema’s zijn doorgevoerd in alle aspecten van het rijk, zoals attracties, winkels, horecagelegenheden en in het entertainment.

Daarnaast kan je ook nog overnachten in het park, de Efteling heeft twee hotels en twee vakantie parken, Loonsche land en Bosrijk. Het is qua bezoekersaantallen het grootste attractiepark van de benelux. De bezoekers in 2017 waren 5,18 miljoen mensen en in 2018 5,4 miljoen mensen.

eftelingAttracties Efteling.

Officieel werd het park op 31 mei 1952 geopend met het sprookjesbos en binnen 2 jaar werden hier nog tien sprookjes aan toegevoegd.  Op 11 mei 1956 opende het park de eerste grote attractie buiten het sprookjesbos namelijk de stoom Carroussel. Een andere nieuwigheid was in 1959 de bekende Hollebolle Gijs prullenbak. (zie afbeelding)

Inmiddels heeft het sprookjesbos 30 sprookjes, bekijk ze hier allemaal.

Vandaag de dag heeft het park meer dan 60 attracties waaronder 5 achtbanen, 4 dark-rides en 3 waterattracties. Het is dus niet meer een park voor alleen kinderen onder de 12 jaar maar een park voor iedereen. Hieronder een aantal video’s van de meest populaire attracties op dit moment.

Droomvlucht

Symbolica

De baron 1898 (Achtbaan)

En zo zijn er natuurlijk veel meer top attracties.

Goedkope Tickets Efteling

Een dagje naar de Efteling staat garant voor een dag vol vermaak en leuke ervaringen. Het is ook nog eens een van de leukste pretparken voor het hele gezin. De entreeprijs bedraagt €42,00 per persoon. Kinderen tot en met 3 jaar mogen de Efteling gratis bezoeken.

De Efteling is 365 dagen geopend en dichterbij dan je denkt!

->> Klik hier voor de goedkoopste kaartjes

Waar ligt de Efteling

Het park is 72 hectare groot, daarnaast heeft het nog twee hotels, het Efteling hotel, en Hotel het Loonsche land, daarnaast hebben ze ook nog 2 grote vakantie parken.

Dit allemaal ligt in Noord-Brabant in het plaatsje Kaatsheuvel.  Hier meer informatie. 

Overnachten

Efteling bosrijk overnachtenJe kon hier al overnachten in het Efteling hotel maar tegenwoordig hebben ze ook 2 prachtige vakantie parken het Loonsche land en Efteling Bosrijk waar je sprookjesachtig kan overnachten. Proef de sfeer van het park nu op in een eigen huisje en laat je kinderen dat weekend nooit meer vergeten.

Alle 2 de vakantie parken zijn ongeveer 15 minuten lopen naar het pretpark, maar je kan ook lekker makkelijk met het treintje die de hele dag heen en weer rijdt.

Wil je graag in een mooi huisje aan het water of wil je in een hut tussen de bomen, het kan allemaal. Lees hier meer over. 

Tot slot.

De Efteling is absoluut een aanrader om te bezoeken, ook al is de prijs € 42,- per persoon het is zeker de moeite waard. (zeker als je kinderen hebt.) Binnenkort vertrek ik ook weer naar de Efteling, ik heb een huisje geboekt op het Loonsche land met mijn gezin. Dit is de tweede keer dat we het doen, maar we vinden het allemaal fantastisch. Ook al is het niet goed voor mijn portemonnee.   Liever niet naar de Efteling? Bekijk dan onze top 5 pretparken Nederland, misschien zit hier wel wat bij waar je wel naartoe zou willen gaan.

Voordat je naar de Efteling gaat, kijk dan ook gelijk even op de kalender van de Efteling of het die dag druk is en welke attractie gesloten zijn.

Bedankt voor het lezen, en wil je graag reageren dan kan dat onderaan deze pagina. 

->> Klik hier voor de goedkoopste kaartjes